Sočno pile s hrskavom kožicom bez kapi ulja: Donosimo najjednostavniji recept

/

Za savršeno pečeno pile sasvim su dovoljna dva sastojka, a dodate li uz to kremasti pire i salatu – ručak je gotov bez previše kompliciranja.

Što je najbitnije, ulje i maslac nisu potrebni za ovaj recept.

Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso.

Ako želite, u unutrašnjost pileta možete staviti neko začinsko bilje, narandžu ili limun, ali i bez dodataka pile će biti sočno i ukusno.

Sastojci za pečeno pile:

jedno pile (težine otprilike jedan kilogram)

dvije-tri kašike soli

Priprema:

U kalup za pečenje stavite hrpicu soli. Prije nego što nastavite s pripremom, pile dobro obrišite ubrusom.

Pile stavite na sol i pecite ga na 180 stepeni Celzijusa najmanje jedan sat.

Ako je pile teže od kilograma produžite vrijeme pečenja.

Izvor: radiosarajevo

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Brzi doručak koji vraća u djetinjstvo: Napravite sočne prženice za samo nekoliko minuta

Prženice, zajedno s uštipcima, jedno su od najukusnijih jela...

Trendi frizura za savršenu jesenju promjenu

Ako ste tokom ljeta puštali kosu da naraste, frizeri...

Pčelar otkriva kako prepoznati lažni med

Med je namirnica koja vraća snagu i jača psihu,...

Uspijeva baš svima: Ova biljka čisti zagađen zrak u našem domu

Ako razmišljate kojom sobnom biljkom ove jeseni uljepšati svoj...