Kenan Uzunović napustio stranku Fuada Kasumovića i prešao u NES

/

Dosadašnji potpredsjednik BHI-KF i zastupnik u Parlamentu FBiH Kenan Uzunović prešao je u redove Narodnog evropskog saveza (NES), saznaje Klix.ba.

Uzunović je bio jedini član BHI-KF u Federalnom parlamentu, tako da ova stranka više neće biti parlamentarna.

“Zastupnik Kenan Uzunović je pojačao Klub NES-a u Parlamentu Federaciji BiH. Građani koji su nas odabrali da zastupamo njihove interese u Parlamentu Federacije BiH uvijek su iznad svih politika. Upravo taj stav ujedinjuje pojedince i grupe, pa je tako danas Klub zastupnika Narodnog evropskog saveza u Federalnom parlamentu ojačan još jednim iskrenim borcem za prava građana”, saopćeno je iz NES-a.

Iz press službe ove stranke su naveli da je Kenan Uzunović iz Zenice politički aktivan već duži niz godina i skupa sa ostalim kolegama iz Narodnog evropskog saveza nastavit će svoje djelovanje u Parlamentu Federacije BiH.

Ovaj iznenađujući transfer dolazi u trenutku kada su NES i SBiH danas saopćili da neće biti dio parlamentarne većine za formiranje izvršne vlasti u Federaciji BiH koja bi se, kako su naveli, koristila kao alibi za nametanje kratkoročnih ustavnih rješenja u režiji OHR-a.

Uzunović je važio za jednog od najlojalnijh kadrova Fuada Kasumovića, zeničkog gradonačelnika i lidera BHI-KF, stranke koja je participirala u okviru Osmorke.

Fuad Kasumović, predsjednik BHI-KF, danas je na svom Facebooku kazao da izlazi iz koalicije u Zeničko-dobojskom kantonu jer su SDA, HDZ, DF i SDP podržale izvještaj Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK na čelu s Omerom Škaljom.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Saopštenje za javnost: Poziv na odgovornost i konstruktivnu kampanju

Snaga naroda Tešanj uputila je saopštenje za javnost koje...

Dodik: Šef CIA-e nije babaroga, on je rezuman čovjek – Srpska nema i nikada nije imala plan secesije

"Već 10 godina govorim kako Republika Srpska nema plan...

Nakon trideset godina: Tešanj ima šansu da dobije vlast oslobođenu od lokalnog autokrate

Nakon trideset godina vladavine AUTOKRATE, čini se da će...

Koje su stranke predale liste za Općinsko vijeće Tešanj?!

Ove lokalne izbore nas očekuje bespoštedna borba za Općinsko...