Nova pravila: Hrvatski grad zabranio upotrebu kofera s točkićima

/

Zabrinuti zbog sve veće buke, vlasti u Dubrovniku su, kako piše “Jutarnji list”, odlučile da u gradu zabrane korištenje kofera s točkićima.

Stanari su se žalili na buku koju točkići šire kamenim gradskim ulicama, te će turisti s početkom ove sezone torbe s točkićima morati da nose u rukama. U novembru ove godine počet će i izgradnja prostora u kom će turisti moći da ostave svoj prtljag.

– Oni će torbe ostavljati na za to predviđenom punktu, a mi ćemo im, naravno za naknadu, stvari donositi na adresu na kojoj će biti. To je tek početak; konačni cilj je da napravimo logistički centar, nakon čega će se sav prtljag razvoziti iz Ćilipa direktno na adrese gostiju – kaže dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Dio novih pravila turisti koji dolaze u Dubrovnik već sada mogu da saznaju zahvaljujući kratkom crtanom filmu pod nazivom “Respect the city”, nastalom po ideji Grada i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

U ovom kratkom filmu objašnjeno je da turisti ne smiju da šetaju pse bez povoca, kao ni da šetaju gradom bez majice.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...