U 402 kontrole zatečeno 230 radnika na crno

/

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su u petak i dane vikenda (11.12. i 13. 08.2023. godine) na širem području Federacije BiH izvršili 402 inspekcijska nadzora tzv. akcije kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, pekarstva i druge uslužne djelatnosti.

U izvršenim kontrolama otkriveno je 230 neprijavljenih radnika, 163 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, 12 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 14 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćeno je 76 objekata i izdato je 325 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 834.250,00 KM, saopćeno je iz Porezne uprave.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Zbunjujuća statistika: U BiH sve manje građana, a sve više birača?

Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2013. godine, u Bosni...

Komisija za borbu protiv korupcije zakazala javna saslušanja, zašto je pod lupom Institut za mjeriteljstvo BiH

Komisija za borbu protiv korupcije Parlamentarne skupštine Bosne i...

Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca, evo šta očekuju poslodavci

Poslodavci su tražili da se na narednoj sjednici Ekonomsko-socijalnog...

Oduzet arsenal oružja, detonatori i droga, muškarac završio iza rešetaka

Policija je uhapsila Ž.S. iz Ugljevika kojem je određen...