Izložba akvarela “Sunčani odsjaji” Mirsade Kadribašić očarala publiku u Tešnju

/

U petak,8.septembra 2023. godine, u Centru za kulturu i obrazovanje u Tešnju svečano je otvorena izložba “Sunčani odsjaji” autorke Mirsade Kadribašić.

Uzimajući inspiraciju iz ljeta koje se bliži kraju “Sunčani odsjaji” donose snažnu kombinaciju boja i oblika, koja prenosi esenciju ljeta, vinograda, mirisnih limunova i čarobnih trenutaka sa obale. Svaki od dvadeset akvarela donosi svježinu i vitalnost sunčanih dana kroz likovne poteze i paletu boja.

„Ova izložba ne iscrpljuje se samo vinogradima i limunima, trudila sam se uhvatiti duh opuštanja na plaži, stvarajući nezaboravne trenutke koje sunce stvara na obalama. Kroz nježne i živopisne boje, akvareli vas vode na putovanje koje će, nadam se, probuditi sva vaša osjetila.” istakla je Mirsada Kadribašić.

Izložba “Sunčani odsjaji” otvorena je sinoć i bit će dostupna za posjetitelje do 24. Septembra 2023. godine. Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti da dođu i urone u ovo umjetničko putovanje koje proslavlja ljepotu ljeta i prirode.

Izvor: gracija.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Održan 4. Međunarodni turnir u šahu Tešanj open 2024

U znak sjećanja na tešanjske šahiste Halida Hafizovića i...

Pronađene dvije neeksplodirane naprave na području općine Tešanj

Tokom protekla 72 sata, Operativni centar civilne zaštite općine...

Tešanj: Prijavljena teška krađa u automehaničarskoj radnji u Potočanima

Dana 29.09.2024. godine, u 09:00 sati, Policijskoj stanici Tešanj...

Bejbi bum: Tokom vikenda rođeno osam beba u Tešnju

Prema izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj, u proteklih 72...