Tuberkuloza nije prošlost: Mladi Crvenog križa Tešanj posjetili Odjel za Plućne bolesti

/

Jedna lijepa vijest stiže nema iz Tešnja. Naime, mladi Crvenog križa Tešanj posjetili su bolesnike na Odjelu za Plućne bolesti u Općoj bolnici.

Ovu vijest objavio je Crveni križ na svojoj Facebook stranici.

“Nedjelja borbe protiv TBC obilježava se od 14. do 21. septembra, a naša Općinska organizacija to radi na način da promovira važnost jačanja svijesti stanovništva o tuberkulozi kao zaraznoj, ali izlječivoj bolesti te o značaju prevencije i pravovremenog liječenja.

Tradicionalno, i ove godine, naši volonteri posjetili su Odjel za Plućne bolesti Opće bolnice Tešanj, te skromnim poklonima obradovali pacijente, porazgovarali s njima i na taj način ukazali na ovo oboljenje. Ovim putem želimo da se zahvalimo Upravi Opće bolnice Tešanj na saradnji, kao i osoblju Odjela za Plućne bolesti.

Tuberkuloza nije prošlost, potrebno je raditi na informisanju i edukaciji opšte populacije, sa posebnim fokusom na marginalizovane i rizične grupe, što bi u velikoj mjeri pomoglo kod prevencije, kontrole i liječenja”, napisali su na Facebooku.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Počinje kampanja za izbore u BiH: 26.089 kandidata lovi glasove za 3.342 pozicije

 Lijepljenjem prvog plakata, konvencijama, predstavljanjem kandidata, promovisanjem slogana i...

Saobraćajna nesreća u Mravićima: Učestvovali strani državljani

Danas je u Mravićima, općina Doboj Jug, došlo do...

Požar u Klancima uzrokuje zagađenje zraka u Tešnju: Indeks kvaliteta zraka “Nezdrav”

Tešanj se danas suočava s visokom razinom zagađenja zraka,...

VIDEO: Reakcija heroja koji su noć proveli na požarištu, nakon dolaska helikoptera OSBiH

Nakon dramatičnih sati borbe sa požarom iznad Novog Šehera,...