Pojedini ugostiteljski objekti u ZDK najavili bojkot određenih proizvoda zbog Izraela

/

Pojedini ugostiteljski objekti iz Zeničko-dobojskog kantona najavili su odluku o bojkotu izraelskih proizvoda, odlučivši se za izbacivanje Coca-Cole iz svojih asortimana i preferiranje proizvoda iz Bosne i Hercegovine. Ova akcija motivirana je najnovijim sukobima između Izraela i Palestine koji su potresli svijet i izazvali reakcije širom svijeta.

Odluka o bojkotu izraelskih proizvoda, koja je donesena nakon razmatranja trenutne političke i humanitarne situacije na Bliskom istoku, pokazuje solidarnost ugostitelja iz Zeničko-dobojskog kantona s palestinskim narodom. Najnoviji sukob između Izraela i Palestine počeo je 7. oktobra vrijeme, a brojne humanitarne organizacije i pojedinci širom svijeta izražavaju duboku zabrinutost zbog posljedica ovih sukoba na civile.

“Od sutra, 26.10.2023. godine, u ponudi se neće više nalaziti proizvodi Coca Cole i slično. U ponudi ćemo imati samo pića koja se proizvode na području Bosne i Hercegovine. Razlog je vjerovatno svima jasan”, objavljeno je na Facebook stranici fastfooda Benamen.

Benamen

Slično je objavio i Well doner iz Zavidovića.

“Od sutra u Restoranu WELL DONER ne sluzimo Coca Coline sokove i njihove proizvode. Razlog vec svi dobro poznajete. Hvala na razumjevanju.”

Well Doner Zavidovici

Pojedini ugostitelji su najavili da će u narednim sedmicama postupno izbacivati i druge izraelske proizvode iz svojih ponuda i umjesto toga promovirati i koristiti proizvode proizvedene u Bosni i Hercegovini. Ova akcija također ima za cilj potaknuti lokalnu ekonomiju i podržati domaće proizvođače.

Odluka ugostitelja iz Zeničko-dobojskog kantona odražava globalni trend bojkota izraelskih proizvoda koji se pojavio u nekim dijelovima svijeta kao reakcija na sukobe na Bliskom istoku.

Izvor: zenit.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nakon osam godina potpisan prvi ugovor za izgradnju vangradske dionice Glavne gradske magistrale

Rasim Kovač, vršilac dužnosti direktora Kantonalne direkcije za ceste...

Grad Zenica bez taxi službe!?

Iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) ističu...

Onkološki pacijenti u ZDK dijagnostiku čekaju dugo, a privatnu plaćaju sami

Onkološki pacijenti s područja Zeničko-dobojskog kantona prisiljeni su da...

Boračkim firmama u ZDK dodijeljeni poticaji za zapošljavanje novih radnika i uspješno poslovanje

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica potpisao...