U Tešnju projekcije tri filma posvećena Palestini

/

U organizaciji Smart televizije, uz podršku Telemach Omladinskog filma festivala Sarajevo,
u saradnji sa Sarajevskim ratnim teatorm (SARTR) i Centrom za kulturu i obrazovanje Tešanj, u sklopu programa „Suočavanje sa realnošću, u fokusu: Palestina“, od srijede 22. novembra pa do petka 24. novembra, biće organizovane projekcije tri filma posvećena Palestini.

Riječ je o filmovima

  • “3000 noći” red. Mai Masri, (projekcija 22.11. u 17 h ),
  • “Omar”, red. Hany Abu-Assad (projekcija 23.11. u 20 h )
  • i filmu  „200 metara“ red. Ameen Nayfeh (24.11. u 18 h).

Film „200 metara“ donosi priču o Mustafi, koji pokušava da probije ogradu koju je postavio
Izrael i dođe do svog sina koji je imao nezgodu. S druge strane „Omar“ donosi priču o Palestincu koji je nakon napada na izraelskog vojnika umjesto odlaska u zatvor odlučio da prihvati ponudu Mossada te da se infiltrira nazad u palestinsko društvo kao obavještajac.
No, njegovi stvarni ciljevi su tajna. Treći igrani film „3000 noći“ je potresna priča o mladoj djevojci iz Palestine koja rađa sina u izraelskom zatvoru.

Svi filmovi imaju bosanske i engleske titlove.

Projekcije će se održati u Kinu Tešanj. Cijena ulaznica je 10 KM, a kompletan prihod biće doniran u humanitarne svrhe, odnosno kao financijska pomoć Gazi.

Prvoj projekciju u srijedu 22.11. u 17 sati će prisustvovati i prisutnima se obratiti Nj.E. Ambasador Palestine u Bosni i Hercegovini gospodin Rezeq Namoura.

Ulaznice možete kupiti u Smart televiziji (Krndija 24), Centru za kulturu i obrazovanje (Kralja Tvrtka 1) i na blagajni kino sale 60 minuta prije projekcije

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

MADI D.O.O. – FOKUS NA DOMAĆOJ PROIZVODNJI

Kako bi proces proizvodnje bio zaokružen „od polja do...

PIT Industry 2024: Od trenutne do pametne i autonomne tvornice

PIT Industry 2024: Od trenutne do pametne i autonomne...

Tešanj: Na Međunarodnom sajmu privrede nastupaju Privredna komora Srbije sa 15 kompanija, Crna Gora, Mađarska, Indonezija, Azerbejdžan…

Tešanj, grad sa duboko ukorijenjenom poduzetničkom tradicijom, 25. septembra...