Bh. borac otkazao nastup u Zetri zbog tužnih vijesti, treba pomoć za liječenje sina

/

Bosanskohercegovački MMA borac Selver Mahmić podijelio je s javnošću tužne vijesti i apel za pomoć u liječenju njegovog sina Omara, kojem je dijagnosticiran tumor.

Cijelu priču podijelila je regionalna organizacija Fight Nation Championship s adresom u Zagrebu, u kojoj se Mahmić etablirao kao perspektivan MMA borac, a zbog svega je morao otkazati svoj nastup na decembarskom događaju u sarajevskoj Zetri (16.12.).

Kako je objavljeno, Omar je nedavno imao dvije operacije nakon kojih su iscrpljene sve mogućnosti njegovog liječenja u Bosni i Hercegovini.

“Nastavak liječenja je nužno nastaviti u Istanbulu gdje se Omar trenutno i nalazi sa svojom obitelji. Potrebna je brza reakcija svih nas jer se radi o izrazito agresivnom tumoru i doslovno je svaki sat bitan”, objavio je FNC, koji je za kratko vrijeme izrastao u najozbiljniju regionalnu borilačku organizaciju.Za nastavak Omarovog liječenja hemoterapijom biti će potrebno pokriti troškove od 40.000 eura, a plan je da se se sa terapijom krene u ponedjeljak.

Iz FNC-a su saopćili i kako će Mahmiću već danas uplatiti honorar za meč koji je trebao imati u Zetri, iako se na kraju neće boriti.

Liječenju Omara Mahmića možete pomoći uplatom na račun:

Uplate iz BiH: 1994626010542421 Selver Mahmić
Uplate izvan BiH: Selver Mahmić IBAN: BA391994626010542421
SWIFT: ABSBBA22 SPARKASSE BANK, d.d. BIH

Mahmić je dosad u MMA karijeri imao tri profesionalne borbe. U finalu FNC turnira Armagedon poražen je od Davida Sivonjića, a potom je vezao dvije pobjede jer je savladao Michaela Realija i Nemanju Milakovića.

Ranije je svoju karijeru Mahmić gradio u kikckoxu, piše Klix.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Evo koliko koštaju najskuplji stan i kuća u BiH, ali i gdje su najjeftiniji stanovi na Balkanu!

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini stalno raste,...

Četrdeset zaposlenika UIO palo na ispitu općeg znanja, neki su premješteni na niže pozicije

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne...

Vlada FBiH izdvojila 533.000 KM za podršku domaćinstvima pogođenim poplavama

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, svjesno izazova s...

Slijedi li kolaps energetskog sistema u Federaciji BiH?

 Energetski sistem u Federaciji BiH je u velikim problemima,...