U 309 kontrola na području Federacije BiH otkriveno 40 radnika na crno

/

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 07.12.2023. godine na širem području Federacije BiH izvršili 309 inspekcijskih nadzora tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti.  

U izvršenim kontrolama otkriveno je 40 neprijavljenih radnika, 73 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, 11 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 12 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćeno je 18 objekata i u 105 slučaja izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 269.150,00 KM, saopćeno je iz Porezne uprave.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

CIK BiH će sankcionisati preuranjenu kampanju političkih subjekata, portali moraju imati informacije o vlasništvu

Centralna izborna komisija BiH objavila je Pravilnik o medijskom...

U martu pao promet u maloprodaji u BiH

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u...

Nikad bolja prodaja novih automobila u BiH, broj registracija u aprilu kao u najbolja vremena

Da broj registracija novih automobila iz mjeseca u mjesec...

Delić o povećanju penzija: Zakonski se usklađuju dva puta godišnje, najveći skok u 2023. godini

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić govorio...