DF-ov ministar u Vladi ZDK zaposlio stranačku kolegicu, iako je dijete poginulog borca bilo prvoplasirano na konkursu

/

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona raspisalo je konkurs o postavljenju državne službenice na mjesto stručnog saradnika za upravno-pravno rješavanje u Ministarstvu.

Ipak, ono što je sporno pri ovom konkursu je to da nije primljena prvorangirana osoba. Naime, Amra Spahić je imala 94,17 posto osvojenih bodova na stručnom ispitu, Amna Mlinarić 90,42 posto, a Amar Arnaut 86,67 posto.

Lista uspješnih kandidata. Avaz

Posao državne službenice je dobila Amra Mlinarić, iako prema Zakonu o pravima branilaca i članova njihovih porodica FBiH prvoplasirana Amna Spahić, kao dijete poginulog borca, ima prednost kao pripadnik porodice poginulog, no i bez toga ona je ispunjavala uslove da bude zaposlena.

Osim toga, Amra Spahić posjeduje i radno iskustvo na poslovima iz oblasti branilačko-invalidske zaštite.

Amra Mlinarić nije priložila bilo kakav dokaz o ostvarivanju prava na prednost prilikom zapošljavanja.

Rješenje o zaposlenju Amne Mlinarić. Avaz

No, njena prednost je to što je povezana s DF-om. Ovim Ministarstvom upravlja Adnan Sirovica, kadar DF-a iz Maglaja, koji je na posljednjim izborima bio kandidat za Skupštinu ZDK i osvojio svega 601 glas.

Amra Mlinarić je kadar DF-a iz Zenice i na lokalnim izborima 2020. godine bila je kandidatkinja za Gradsko vijeće u ime DF-GS-a kao 18. na listi. Ona je tada osvojila svega 55 glasova i njena stranka uopće nije bila parlamentarna, piše avaz.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Saopštenje za javnost: Poziv na odgovornost i konstruktivnu kampanju

Snaga naroda Tešanj uputila je saopštenje za javnost koje...

Dodik: Šef CIA-e nije babaroga, on je rezuman čovjek – Srpska nema i nikada nije imala plan secesije

"Već 10 godina govorim kako Republika Srpska nema plan...

Nakon trideset godina: Tešanj ima šansu da dobije vlast oslobođenu od lokalnog autokrate

Nakon trideset godina vladavine AUTOKRATE, čini se da će...

Koje su stranke predale liste za Općinsko vijeće Tešanj?!

Ove lokalne izbore nas očekuje bespoštedna borba za Općinsko...