Sebija Izetbegović o hapšenju Mehmedagića: Izdržat će Osman i ovo, on je junak u svakoj situaciji koja ga je zadesila

/

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo prof. dr. Sebija Izetbegović oglasila se na svom Facebook profilu povodom hapšenja bivšeg direktora Obajveštajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmana Mehmedagića.

Istakla je da je Osman Mehmedagić jedan od heroja odbrane Bosne i Hercegovine i pravi borac.

– Junak u svakoj situaciji koja ga je zadesila. Jednostavno hrabar čovjek. Težak posao mu suđen i u miru. Baš težak posao u kojemu mnogima smeta. Nikada u našim susretima nije spomenuo svoj posao, nikada se žalio na probleme u poslu, nikad ni o kome ružnu riječ rekao, a vjerovatno svašta znao. Stabilan i pouzdan.

Nikad se nije požalio da ga nešto boli, a znam da ga mora boljeti jer znam kakvog su nam ga donijeli u bolnicu, u julu 1992. godine kad je ranjen PAM-om, u kritično teškom stanju. Sedam sati smo operisali, pa još nekoliko operacija nakon toga. Izdržat će Osman i ovo, ako Bog da, opet izaći čist od laži i kleveta, a lažovi i opsjenari će nastaviti da lažu i pakuju afere svakome ko im smeta jer oni polaze od sebe: lopovi misle da svi drugi kradu, lažovi misle da svi drugi lažu, vlasnici lažnih diploma svoju sramotu prebacuju na one koni su zakonski sve stekli, izdajnici se tješe da su i drugi izdajnici, oni koji prisluškuju bez naloga misle da i drugi to rade i tako u nedogled – napisala je prof. dr. Izetbegović i dodala:

– Dok god bjelodano jasno i bez ikakve sumnje ne dokažu nešto drugo, Osman Mehmedagić je junak i više puta nagrađivani policajac, dobar čovjek. Ako slučajno dokažu da je uradio nešto loše i to ću prihvatiti, jer pravda se prihvatiti mora i svi moramo poštovati odluke suda. Ipak, znajući njega, vjerujem da ćemo ga ponovo dočekati kao i prošli put kad smo napravili ovu fotografiju.

SIPA je u ponedjeljak uhapsila Mehmedagića i predsjednika Suda Bosne i Hercegovine Ranka Debevca, koji je nakon toga suspendovan sa dužnosti. Osumnjičeni su za zloupotrebu položaja i nezakonito prisluškivanje te im je određen jednomjesečni pritvor, piše Faktor.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...

Adil Halilović izabran za predsjednika Općinskog odbora SNAGE NARODA Tešanj, Damir Numić potpredsjednik

Inicijativni odbor SNAGE NARODA Tešanj predano je radio na...

Historija se ponavlja: U SDA Tešanj je i prije trideset godina uvedeno povjereništvo

Nedavnim uvođenjem Povjereništva u OO SDA Tešanj završen je...