JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

/

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj, a na poziv UNDP-a učestvuje u MEG projektu općinskog okolišnog upravljanja.

1.100.000,00 KM obezbjeđeno je kroz dosadašnje učešće u ovom projektu, a sredstva su uglavnom usmjerena na izgradnje novih vodovoda, poput vodovoda Raduša.

Osim finansijske koristi komunalno preduzeće i Općina Tešanj tokom cijelog projekta imaju podršku eksperata iz oblasti vodosnabdijevanja, usvajamo nova znanja i primjenjujemo nova iskustva na sistem vodosnabdijevanja. Trenutno se kroz ovaj projekat prati realizacija cca. 100 indikatora preduzeća, a monitoring uspješnosti rade angažovani neovisni konsultanti od strane UNDP-a na kvartalnom nivou.

Na poziv UNDP-a direktor preduzeća Hasan Handžić prezentovao je dostignute rezultate JP RAD d.d. na velikoj zajedničkoj konferenciji organizovanoj od strane UNDP-a u hotelu Hills u Sarajevu kao jednog od najuspješnijih komunalnih preduzeća u ovom projektu što pokazuju i indikatori u prilogu ove objave.

Komunalno preduzeće prepoznato je kao lider u ovoj oblasti u BiH.

Konferenciji su prisustvovali vođe timova za realizaciju projekta, predstavnici Vlada Švicarske i Češke, načelnici općina, direktori komunalnih preduzeća u 30 lokalnih zajednica, mediji i ostali gosti.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...