Beskonačna rotacija: NES ZDK mijenja predsjednike?!

/

Nakon što je biznismen Refik Kurgaš iz Visokog, dotadašnji predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA (NES) Ze-do kantona, 2017. godine uhapšen i kasnije optužen za bludne radnje, naslijedio ga je Ramo Isak, koji je rukovodio ovim odborom do 2023. godine.

Nakon razlaza Isaka sa NES-om, kantonalni odbor je preuzeo Aldin Bjelić iz Olova, koji je nedavno smijenjen. Trenutno, na čelu odbora NES-a za ZDK nalazi se Fahir Solo iz Tešnja.

Članovi i kadrovi masovno napuštaju NES u Ze-do kantonu. Cijeli općinski odbori u Zenici, Visokom, Kaknju, Zavidovićima, Brezi, Maglaju, i Doboj Jugu prešli su ili u političku stranku SNAGA NARODA ili, kao što je to slučaj u Visokom, djelom u SNAGU NARODA, djelom u Demokratsku frontu (DF).

NES već godinama ima probleme sa kadrovima opterećenim raznim aferama. Osim gore spomenutog Kurgaša, tu su i nekadašnji generalni sekretar Admir Hadžipašić, Agan Bunjić i Hajrudin Halilović iz Bužima, te zamjenik predsjednika NES-a Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Starog Grada, i Anel Kljak koji se spominje u aferi “TITO I DINO”, odnosno pranja novca stečenog od narko kartela, tačnije kokaina.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...

Adil Halilović izabran za predsjednika Općinskog odbora SNAGE NARODA Tešanj, Damir Numić potpredsjednik

Inicijativni odbor SNAGE NARODA Tešanj predano je radio na...

Historija se ponavlja: U SDA Tešanj je i prije trideset godina uvedeno povjereništvo

Nedavnim uvođenjem Povjereništva u OO SDA Tešanj završen je...