Sezonska groznica u Neumu: Za vikend se očekuju 100% popunjeni kapaciteti

/

Davor Krešić, potpredsjednik Udruge hotelijera Općine Neum, gostovao je u emisiji Sarajevska špica i pružio optimistične prognoze za predstojeći vikend, prenosi Bh-index.com. “Ovaj vikend se nadamo da bi Neum mogao biti 100 % popunjen. Temperatura mora je 24-25 stupnja”, istaknuo je Krešić.

Razgovarajući o trenutnom stanju kapaciteta i očekivanjima za sezonu, Krešić je naglasio da se hotelski smještaj planira unaprijed, što omogućava bolje predviđanje sezonskih rezultata. “Špica sezone nije toliko popunjena agencijskim gostima, koliko je individualcima, a znamo da neki banalni poremećaj na svjetskom tržištu može poremetiti cijelu sezonu. No, predviđanja se ispunjavaju, sezona je odlična”, dodao je Krešić.

Jedan od ključnih faktora koji je doprinio pozitivnom razvoju situacije u Neumu je izgradnja Pelješkog mosta. Krešić je istaknuo da se ova infrastrukturna promjena pozitivno odrazila na hotele ispod magistrale, smanjujući gužve i čekanja. “Brojke su odlične, bilježimo porast za 15% noćenja. Ono što sad vidimo, možemo biti optimistični i zadovoljni razvojem situacije”, rekao je on.

U pogledu strukture gostiju, 80% smještaja u hotelima zauzimaju inozemni gosti. Predsezona privlači kongresne goste, dok se u špici sezone može primijetiti povećan broj domaćih gostiju, uglavnom dijaspore koja ljeti dolazi u BiH. Najviše gostiju dolazi iz Francuske, Poljske, Njemačke, Mađarske, skandinavskih zemalja i Belgije, a prisutno je preko 20 zemalja u neumskim hotelima.

“Ljeto je već počelo dobro jer jutros sam vidio na Doljanima kilometarske kolone. Vozio sam se i cestom Stolac-Neum gdje su bile uistinu velike gužve. Plaže su popunjene. Smještaji u hotelima su danas popunjeni 70 ili 80 %. Ovaj vikend se nadamo da bi Neum mogao biti 100 % popunjen”, zaključio je Krešić.

Ove pozitivne vijesti daju nadu za uspješnu turističku sezonu u Neumu, koji se sve više profilira kao atraktivna destinacija na Jadranu, piše Oslobođenje.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

UKC Tuzla razmatra žalbu: Odluka o nabavci linearnog akceleratora u ponedjeljak!

Nakon što je od strane Ureda za razmatranje žalbi...

Očekuje nas velika promjena vremena: Od ponedjeljka mraz i niske temperature

Jutros je u Krajini pretežno oblačno vrijeme sa kišom,...

Stanovnika sve manje, a glasača sve više: Šta se krije iza ove statistike u BiH?

Šestog oktobra održavaju se lokalni izbori na kojima pravo...

Znate li koliko dugo morate čuvati dokaze o plaćenim računima u BiH?

Praksa pokazuje da se znalo događati da stanovnici čuvaju...