Ministar Čajić posjetio načelnika Jusića i poljoprivredne proizvođače u općini Breza

/

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Čajić sa svojim saradnicima, boravio je u službenoj posjeti općini Breza.

Radnom sastanku, pored općinskog načelnika Vedada Jusića i njegovih saradnika, prisustvovali su i predstavnici Udruženja poljoprivrednika općine Breza, a razgovarano je o aktuelnim problemima u oblasti poljoprivrede i šumarstva. Nakon sastanka, upriličena je posjeta poljoprivrednim proizvođačima animalne i biljne proizvodnje sa područja ove općine.

Ministar Čajić upoznao je poljoprivredne proizvođače s mjerama koje poduzima ovo ministarstvo svojim Programom poticanja poljoprivredne proizvodnje za 2024. godinu, kao i opredjeljenim sredstvima u iznosu od 6.000.000,00 KM, koja su planirana u budžetu Zeničko-dobojskog kantona za sve poljoprivrednike koji ispunjavaju opće i posebne kriterije iz navedenog programa.

Predstavnici Udruženja poljoprivrednika općine Breza podržali su program poticaja te izrazili zadovoljstvo utvrđenim mjerama i aktivnostima.

Ministar je obećao da će nastojati da sljedeću godinu pokuša obezbjediti još veći iznos sredstava u budžetu za sve poljoprivredne proizvođače te na taj način pruži prijeko potrebnu pomoć i veću podršku u cilju unapređenja i povećanja obima poljoprivredne proizvodnje na području ovog kantona.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Vlada ZDK odobrila poticaje za poljoprivredu, projekte podrške povratku te osposobljavanje pripravnika

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavao premijer...

Ministarstvo za privredu dodijelilo poticaj za nastup 22 firme na sajmovima u Tešnju i Zenici

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić potpisao je...

Promjene u ZDK: Novi zakoni, novi pravobranilac, novi izazovi!

Na tridesetprvoj sjednici Skupštine Zeničko–dobojskog kantona devetog saziva, održanoj...

Potpisan ugovor o rekonstrukciji bazena Industrijske škole: Vlada ZDK za prvu fazu radova izdvojila 750.000 KM

Direktor JU Mješovita srednja industrijska škola Zenica Selvedin Botić...