Pitanje građana: Koliko je beba rođeno u ovoj godini u Tešnju?

/

U našu redakciju je pristiglo i pitanje u kojem naš čitatelj pita koliko je beba rođeno u ovoj godini u Tešnju.

Prema zvaničnim podacima u prvih 6 mjeseci ove godine na području općine Tešanj rođeno je 130 beba.

Tako je u januaru rođena 31 beba i to 14 muških i 17 ženskih beba. Već u februaru taj je broj povećan pa općina Tešanj bilježi rođenje 34 bebe, i to 15 muških i 19 ženskih beba.

U mjesecu martu tekuće godine rođeno je 14 muških i 10 ženskih beba, a tokom aprila rođen je isti broj beba odnosno 10 muških i 14 ženskih beba.

Dvadeset novih stanovnika je rođeno tokom mjeseca maja pa je tako na svijet došlo 10 muških i 10 ženskih beba. U junu je taj broj bio neznatno veći pa je zabilježeno rođenje 21 bebe, odnosno 13 muških i 8 ženskih beba.

U istom periodu općina Doboj Jug je postala bogatija za 13 beba, a Usora za pet beba. Na području općine Maglaj tokom prvih šest mjeseci ove godine evidentirano je rođenje 69 beba. Inače na području cijelog ZDK u prvih šest mjeseci rođeno je 1040 beba i to 537 muških i 504 ženske bebe, navodi se u zvaničnim podacima Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ponos porodice: Dijana Fejzić je mašinski inžinjer, a sada je i hafiza Kur'ana Časnog

Nova hafiza Bejana mr. Dijana Fejzić, mašinski inžinjer, danas...

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio novootvoreni salon ljepote “UMA” u Doboj Jugu

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je novootvoreni salon ljepote...

Osnovna škola “Huso Hodžić” postala pristupačnija za sve učenike zahvaljujući novom liftu!

Osnovna škola "Huso Hodžić" napravila je veliki korak ka...

Tešanj bogatiji za pet beba

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite, na porođajnom...