Otkrivena 92 neprijavljena radnika i zapečaćeni objekti u velikoj inspekcijskoj akciji

/

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 31. jula na području Federacije BiH izvršili 185 inspekcijskih nadzora tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost i djelatnost priređivanja igara na sreću klađenjem. Inspekcijski nadzori izvršeni su s ciljem provjere zakonitosti poslovanja poreznih obveznika.

U izvršenim kontrolama otkrivena su 92 neprijavljena radnika, četiri objekta koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, jednog poreznog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i 21 poreznog obveznika koji nije evidentirao promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažiranja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja i nepostojanja instaliranog fiskalnog uređaja, zapečaćena su tri objekata i izdata su 62 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 304.900 KM.

Porezna uprava Federacije BiH će i u narednim danima nastaviti kontrolu zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanja sive ekonomije, stoga se pozivaju porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Kolege Moamera Kasumovića zgrožene nakon što se otkrilo da je bludničio nad maloljetnikom: Ovo je lice monstruma i zla!

Javnost je zgrožena činjenicom da je glumac Moamer Kasumović...

Ko u FBiH može u izuzetnu starosnu prijevremenu penziju i da li se u tom slučaju penzija umanjuje za određeni postotak?

Jedno od najčešćih pitanja upućenih Federalnom zavodu za penzijsko...

Vještačenje u Centralnoj banci: Marka i 100 KM dominiraju među lažnim parama

Na adresu Centralne banke Bosne i Hercegovine od početka...

Čak 1.300 građana u FBiH čeka spasonosni lijek: “Ljudi nam bukvalno umiru na rukama”

Gotovo 1.300 građana u Federaciji BiH čeka na spasonosni...