Borba s vatrenom stihijom! Mještanima Željeznog polja zabranjen pristup, očekuje se intervencija helikoptera

/

Požar koji je proteklih 15 dana bio aktivan u blizini naselja Brezovo Polje kod Žepča sada se širi prema naselju Željezno Polje. Zbog pogoršanja situacije, Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Žepče i predsjednik MZ Željezno Polje, Sadžid Jusufović, uputili su poziv mještanima da pomognu u gašenju požara na Prlesi. Međutim, jutros je zbog nepristupačnog terena izdata zabrana odlaska na požar.

Mještani Željeznog Polja, zajedno s vatrogascima, ulažu velike napore da lokaliziraju požar koji se širi brže nego što se očekivalo, potpomognut suhim vremenom i povoljnim vjetrom. Trenutno se čeka odluka Oružanih snaga BiH i nadležnih vlasti o mogućnosti korištenja helikoptera za pomoć u gašenju požara. Situacija je ozbiljna, a mještani su zamoljeni da pruže pomoć u obliku fizičkog angažmana ili dostave hrane i vode za ekipe na terenu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Hotić: Proizvodnja mobilnih kuhinja za krizne službe u rukama domaćih stručnjaka iz Tešnja

Prije tri godine, kompanija DANIALS je proizvela prvu domaću...

Enes Begović stiže u Tešanj: Koncert povodom 18. Međunarodnog sajma privrede

Popularni pjevač Enes Begović održat će koncert u Tešnju...

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...