Uspjeh mladih: Lamija Sejdić iz Tešnja na trening kursu u Armeniji

/

Lamija Sejdić, mlada i uspješna djevojka iz Tešnja, završila je trening kurs u Armeniji pod nazivom “ICE-CREAM for Social Entrepreneurship,” u okviru Erasmus+ programa. Ovaj program, jedan od najuspješnijih projekata Europske unije, okuplja ljude iz cijelog svijeta, promovirajući kulturnu razmjenu i mir.

Foto: Ustupljena fotografija

Lamija je, zajedno s još dvije djevojke iz Bosne i Hercegovine, preko organizacije BRAVO BiH otišla na trening kurs koji se održao u Abovyanu, Armenija. Organizatori kursa bili su Future in our Hands youth NGO i MED13 NGO iz Francuske. Kurs je okupio 38 mladih učesnika iz 11 zemalja, uključujući Norvešku, Portugal, Italiju, Francusku, Makedoniju, Ukrajinu, Rumuniju, Moldaviju i Armeniju.

Foto: Ustupljena fotografija

Inovativni model za društveno poduzetništvo

Trening kurs je bio fokusiran na ICE CREAM model, što predstavlja inovativni pristup društvenom poduzetništvu. Ovaj model obuhvata korake kao što su istraživanje (I – investigate), saradnja (C – collaborate), elaboracija (E – elaborate), kreacija (CREA – create) i menadžment/marketing (M – management/marketing). Učesnici su kroz niz radionica i grupnih aktivnosti učili kako efikasno kreirati i implementirati društvene projekte i poslovne ideje.

Foto: Ustupljena fotografija

Iskustva i Utisci

“Svaki dan je bio novi izazov,” izjavila je Lamija. “Radili smo u grupama, imali interkulturalne večeri, obilazili Yerevan i kulturne znamenitosti. Predzadnji dan smo intenzivno radili na projektnim aplikacijama takozvani ‘Hackathon preparation,’ a zadnji dan smo predstavljali ideje ekspertima iz različitih oblasti.”

Foto: Ustupljena fotografija

Lamija je izrazila zadovoljstvo što je imala priliku učestvovati u ovom projektu, upoznati ljude sličnih ambicija i interesa te proširiti svoju mrežu poznanstava. “BRAVO BiH je ostvario moje snove, a Future In Our Hands su me ohrabrili da ponovo učestvujem u njihovim projektima,” dodala je.

Foto: Ustupljena fotografija

Erasmus+ program nastavlja da pruža nevjerovatne prilike mladima širom svijeta, omogućavajući im da stječu nova znanja, vještine i iskustva. Lamija Sejdić je dokaz da uz pravu podršku i motivaciju, mladi iz Bosne i Hercegovine mogu postići velike uspjehe i doprinijeti svojoj zajednici kroz inovativne projekte i poduzetničke ideje.

U budućnosti, Lamija planira nastaviti svoje učešće u međunarodnim projektima i raditi na daljnjem razvoju svojih vještina i znanja, inspirisana iskustvom stečenim u Armeniji.

Foto: Ustupljena fotografija

Više informacija o ovom programu pronađite na društvenim mrežama: @med13_ngo @fioharmenia educatio-ukraine

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...