Temperature i dalje rastu, kakvo nas vrijeme očekuje u nastavku sedmice

/

Danas u našoj zemlji sunčano i vruće uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 25, na jugu i sjeveru do 28, a dnevna od 34 do 40, lokalno na jugu i sjeveru zemlje do 42 °C.

Prognoza za naredne dane

Sutra sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 35 do 42 °C.

U četvrtak sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u Bosni je moguć lokalni pljusak. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 25, na jugu do 28, a dnevna od 34 do 40, lokalno na jugu i sjeveru zemlje do 42 °C.

U petak sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 34 do 40, lokalno na jugu i sjeveru zemlje do 42 °C.

Biometeorološka prognoza

Dugotrajni period visokih temperatura zraka, koje će dostizati natprosječne vrijednosti širom zemlje, uzrokovaće probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama, osobito u drugom dijelu dana. Preporučljivo je planirane aktivnosti obavljati u jutarnjim satima, provoditi mjere zaštite od toplinskog vala, laganije se odijevati, te postupati u skladu sa preporukama nadležnih službi. Učesnici u saobraćaju također trebaju biti oprezniji.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Keks i čokolada kao luksuz: Ko će sebi priuštiti čokoladu po cijeni od 10 KM?

Dugotrajan rast troškova, ponajviše sirovina, natjerao je preduzeća iz...

Visoke školarine u BiH: Roditelji uzimaju kredite za obrazovanje svoje djece

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...

Danas moguća slaba kiša, a evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja radne sedmice

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...

Nesreća u BiH: Automobil završio na krovu, ima povrijeđenih, nastale gužve

U sarajevskom naselju Bojnik jutros je došlo do saobraćajne...