Policija u Doboju uhapsila dva lica u okviru operativne akcije „Gorila“

/

Policijski službenici Policijske uprave Doboj su lišili slobode lica inicijala S.G. i M.S., oba sa područja grada Doboja, zbog sumnje na izvršenje više krivičnih djela. S.G. se sumnjiči za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, dok je M.S. osumnjičen za krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Foto: PU Doboj

Ova hapšenja su dio operativne akcije „Gorila“ koja je sprovedena u okviru šire akcije „Plantaža 2024“. Na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Doboju, izvršeni su pretresi na više lokacija. Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: tri paketića sa sadržajem zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu „marihuana“ ukupne težine 48,9 grama, jedna automatska puška sa okvirom u kojem se nalazilo 24 metka, 30 komada municije za automatsku pušku, predmeti za pakovanje opojnih droga, te drugi predmeti povezani s izvršenjem krivičnih djela.

Foto: PU Doboj

Podsjećamo da su policijski službenici Policijske uprave Doboj 30.07.2024. godine pronašli plantažu s 813 stabljika koje asociraju na „Indijsku konoplju“ dužine od 50 do 140 cm.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešnjaku ukraden VW Golf

Policijskoj stanici Tešanj obratio se M.B. (1991) iz Tešnja...

Tešanj: Autobus udario maloljetnicu, bore joj se za život

Maloljetnica je sinoć povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u Tešnju...

Tragična smrt poznate bh. pjevačice: Izvršila samoubistvo vješanjem

Lukavčanka i pjevačica Mensura Salkić tragično je sinoć preminula. "Tužilaštvu...

Pravda za svirepo ubistvo Saše Kulišića u Doboju i dalje na čekanju

Pokušaj Okružnog suda u Doboju da počne proces protiv...