Najmlađi hafiz u BiH: Enis Bašić ušao u finale Svjetskog takmičenja učača Kur'ana

/

Hafiz Enis Bašić učestvuje ovih dana na Svjetskom takmičenju učača Kur'ana u Mekki. S njim je i mentor/muhaffiz kurra hafiz Aziz ef. Alili.

Hafiz Enis je prošao kvalifikacije i ušao u finalno takmičenje. Nakon nedavnog hafiskog ispita u Sarajevu ovo je prvo takmičenje na kojem učestvuje.

– Allah ga počastio da to bude upravo u Mekki. Elhamdulillah! Na svetom mjestu muslimana naš hafiz uči dove i za naš zajednički projekt izgradnje Islamskog centra u Maljevcu. Barekallah – napisali su na FB stranici Džemat Maljevac.

Podsjećamo, 9. jula 2024. osmogodišnji Enis Bašić pred komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini položio je hifz. Ujedno, Enis je najmlađi hafiz Kur’ana u Europi.

Hafiz Enis Bašić je rođen i živi u Maljevcu na samoj granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Uz učenje Kur’ana napamet, hafiz Enis je naučio skoro 70 posto prijevoda Kur’ana na bosanski jezik, piše Senzor.ba.

DOKUMENTARNI FILM 'HAFIZ'

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...

Keks i čokolada kao luksuz: Ko će sebi priuštiti čokoladu po cijeni od 10 KM?

Dugotrajan rast troškova, ponajviše sirovina, natjerao je preduzeća iz...

Visoke školarine u BiH: Roditelji uzimaju kredite za obrazovanje svoje djece

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...