Hitno upozorenje: Voda iz vodovoda “Ponikva” može biti opasna!

/

Voda iz vodovoda “Ponikva” nije za piće: Uvedena redukcija, apel na građane

Mjesna zajednica Šije suočava se s ozbiljnim problemima u vodosnabdijevanju zbog suše i ekstremno visokih temperatura koje su dosegle i do 40 stepeni Celzijusa. Zbog smanjenog dotoka vode u izvorištu Ponikva, od 1. avgusta uvedena je redukcija u vodosnabdijevanju.

Visoke temperature dovele su do povećanja aerobnih mezofilnih bakterija u vodi, što predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje građana. Prema usmenom obavještenju epidemiološke službe Doma zdravlja Tešanj, voda iz vodovoda Ponikva nije sigurna za piće.

Mjesna zajednica Šije apeluje na sve građane da vodu koriste isključivo za osnovne potrebe poput higijene i pojenja životinja, uz strogo racionalnu potrošnju. Također, preporučuje se prokuhavanje vode prije upotrebe za piće ili korištenje flaširane vode.

Ukoliko se građani ne budu pridržavali ovih uputstava, bit ćemo prinuđeni na uvođenje još rigoroznijih mjera redukcije u vodosnabdijevanju.

MZ Šije, 16. 08. 2024.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...

Asima Halilović: Trenerica, sutkinja, ali i uspješna studentica – kako spojiti streljaštvo i mašinstvo

Asima Halilović, mlada i uspješna sportistkinja iz Tešnja, može...