Studentski centar Zenica raspisao konkurs za smještaj 220 studenata

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Javna ustanova Studentski centar Zenica, koja raspolaže ukupnim smještajnim kapacitetom od 228 ležajeva, raspisala je konkurs za prijem 220 studenata na smještaj i ishranu u akademskoj 2024/2025. godine – potvrdila je direktorica te ustanove mr. Nidžara Halilović-Ćustović.

Centar raspolaže s 33 dvokrevetne i 54 trokrevetne sobe, ali je osam kreveta rezervirano za inostrane studente na studentskoj razmjeni na fakultetima UNZE-a.

Na konkurs, koji je raspisan u ponedjeljak, u narednih 30 dana mogu se prijaviti studenti čije je stalno mjesto stanovanja udaljeno najmanje 20 kilometara od Zenice.

– Cijena smještaja ostala je nepromijenjena, u odnosu na prošlu godinu. Tako će studenti i dalje plaćati 150, a kantoni iz kojih dolaze participiraju s po 249 KM na mjesečnom nivou za ishranu.

Studentima su osigurani ručak i večera, a na tenderu je kao najbolji ponuđač za ishranu ponovo izabrano preduzeće Nacionalni restorani “Salčinović” iz Zenice- ističe direktorica Halilović-Ćustović.

Brucoši koji budu primljeni na smještaj, a za koje je rezervisano 35 posto kapaciteta od konkursom raspisanih mjesta, do momenta useljenja dužni su dostaviti potvrdu o upisu na neki od fakulteta UNZE-a.

Studenti viših godina imaju obavezu da do 1. novembra dostave potvrdu o upisu naredne godine studija, u protivnom će izgubiti pravo na smještaj a popuna upražnjenih mjesta vršit će se s Liste čekanja, koja se formira sveke godine nakon objavljenih rezultata konkursa.

Tokom ljeta, napominje Halilović-Ćustović, potpuno su renovirane 24 sobe, u smislu molerskih radova. U toku je renoviranje i studentske kuhinje, u kojoj je promijenjen enterijer, prenosi Federalna TV.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BKC Kalesija realizuje obilježavanje 250 godina Hasanaginice u ZDK-u

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija...

Ministar Adnan Šabani potpisao 101 ugovor: Za zaštitu okoliša iz budžeta ZDK 1.110.000 KM

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu...

U ZDK na evidenciji nezaposlenih blizu 50.000 ljudi

U evidenciji nezaspolenih Javne ustanove Služba za zapošljavenje Zeničko-dobojskog...

Skupština ZDK usvojila Nacrt Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija

Skupština Zeničko-dobojskog kantona usvojila je i javnu raspravu uputila...