HIFA OIL-a U AKCIJI: KAKO JE VATRENA STIHIJA KOD MAGLAJA I TEŠNJA STALA PRED TEHNOLOGIJOM

/

Kako termalni dronovi spašavaju imovinu i ljudske živote

 

Ovih dana Bosna gori – doslovno. Požari postaju sve učestaliji, a vjetrovi ne praštaju. Ali kad priroda pokaže zube, ljudska domišljatost dolazi na red. U ovom slučaju, HIFA OIL nije čekala, nego je reagovala – i to kako! Termalni dronovi su se vinuli iznad vatrenih stihija, kao digitalni anđeli čuvari, locirajući ključna žarišta i označavajući put vatrogascima.

Ahmetlić: “Ne smijemo stajati sa strane”

“Kad god situacija zatraži našu pomoć, mi moramo biti tu. Svako od nas, kako zna i umije. Resursi su tu da se koriste za dobrobit zajednice, a ne da skupljaju prašinu”, istakao je vlasnik HIFA OIL-a, stavivši na raspolaganje svoju tehnološku flotu. Njegova poruka je jednostavna – ako imate resurse, ne štedite ih kad su životi i imovina u pitanju.

Tehnologija u službi čovječanstva

Nepristupačni tereni Maglaja i Tešnja postali su pozornica za novu vrstu borbe. Dok su vatrogasci doslovno gazili preko stijena i kroz dim, HIFA OIL-ovi dronovi su iz zraka otkrivali skrivene džepove vatre, otkrivajući toplinske zapise. Uz snimke s visine, vatrogasci su znali tačno gdje da usmjere svoje napore, što je smanjilo vrijeme reakcije i pomoglo da se izbjegne eskalacija katastrofe.

Termalne kamere su detektovale svaki “vreli” detalj – nešto što ljudsko oko ne bi moglo da uoči na vrijeme. I tu je stvarnost jasna: tehnologija nije samo tu da nas zabavi, već da spašava živote.

Zajedništvo kao ključno oružje

U kriznim situacijama, nebrojeno puta smo svjedočili da najbolje izlazimo na kraj kad radimo zajedno. Ovaj put, to znači koristiti sve što imamo na raspolaganju – od vatrogasaca na terenu do dronova na nebu. A HIFA OIL je još jednom pokazala kako izgleda odgovornost u akciji.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Hotić: Proizvodnja mobilnih kuhinja za krizne službe u rukama domaćih stručnjaka iz Tešnja

Prije tri godine, kompanija DANIALS je proizvela prvu domaću...

Enes Begović stiže u Tešanj: Koncert povodom 18. Međunarodnog sajma privrede

Popularni pjevač Enes Begović održat će koncert u Tešnju...

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...