Kremaste šnite

/

Kremaste šnite su naš današnji prijedlog.

SASTOJCI:

  • 800 ml mlijeka
  • 3 vrećice pudinga, okus bijela čokolada i cimet
  • 170 g šećera
  • 400 g namaza s okusom keksa
  • 10 g želatina u prahu
  • 3 dl vrhnja za šlag
  • 300 g keksa

PRIPREMA:

U 700 ml ključalog mlijeka dodati mješavinu 100 ml mlijeka, pudinga i šećera. Puding kuvati uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Površinu pudinga prekriti prozirnom folijom i ostaviti na hlađenje. Izmiksati vrhnje za šlag i ostaviti sa strane. Želatin pripremiti prema uputstvu na vrećici.

U ohlađen puding dodati 250 g namaza i dobro izmiksati. Zatim dodati otopljeni želatin i još jednom sve izmiksati. Na kraju u puding ručno umiješati i umućeno vrhnje za šlag. U kalup dimenzija 20×20 cm rasporediti keks po želji. Preko keksa rasporediti malo fila i poravnati.

Postupak ponavljati dok ne utrošite sav fil. Za završni sloj otopiti 150 g namaza s ukusom keksa i premazati preko završnog sloja puding fila. Gotov kolač ostaviti minimalno četiri sata na hlađenje u frižider.

*Recept preuzet sa stranice “My Mili cake”

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Uspijeva baš svima: Ova biljka čisti zagađen zrak u našem domu

Ako razmišljate kojom sobnom biljkom ove jeseni uljepšati svoj...

Taste Atlas posvetio posebnu objavu bosanskim pitama: “Pitac” je očekivano na vrhu

Bosanske pite nude razne okuse i nadjeve, a toliko...

Ove uobičajene namirnice su zapravo loše za bubrege

Bubrezi su važan organ u tijelu koji igraju vrlo...

Objavljena nova lista: Ovo su najpouzdanije marke polovnih automobila

Američki Consumer Reports je napravio veliko istraživanje pouzdanosti polovnih...