Vremenska prognoza za naredne dane: Kiša, pljuskovi i snijeg na planinama

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz kišu i pljuskove, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Najintenzivnije padavine prognoziraju se za Hercegovinu i zapadne dijelove Bosne, dok bi na vrhovima planina u drugom dijelu dana mogao pasti snijeg. Vjetar će biti slab do umjeren; u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeverozapadni. Temperature će se kretati između 10 i 16°C u Bosni, dok će u Hercegovini biti nešto toplije, s temperaturama između 15 i 22°C.

Sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati u jutarnjim satima širom zemlje, a na planinama je moguća pojava snijega. U Hercegovini se tokom dana predviđa prolazno razvedravanje. Vjetar će biti slab do umjeren, zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Temperature će se kretati od 5 do 11°C, na jugu do 14°C, dok će dnevne temperature biti između 8 i 14°C u Bosni, a u Hercegovini do 22°C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme uz kišu u Bosni, dok će u Hercegovini u ranim jutarnjim satima pasti slaba kiša. Vjetar će povremeno imati jake udare zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnje temperature će se kretati od 5 do 11°C, na jugu do 14°C, a dnevne od 10 do 16°C, dok će na jugu biti do 19°C.

U ponedjeljak na jugu Hercegovine očekuje se sunčano vrijeme s umjerenom oblačnošću, dok će ostatak zemlje biti pretežno oblačan. U većem dijelu Bosne moguća je slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar će biti slab do umjeren zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Temperature će ujutro biti od 4 do 10°C, na jugu do 14°C, dok će dnevne temperature doseći između 10 i 16°C, na jugu do 22°C.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...

Keks i čokolada kao luksuz: Ko će sebi priuštiti čokoladu po cijeni od 10 KM?

Dugotrajan rast troškova, ponajviše sirovina, natjerao je preduzeća iz...

Visoke školarine u BiH: Roditelji uzimaju kredite za obrazovanje svoje djece

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...