Teške krađe u Tešnju: Otuđeni akumulatori i oprema s gradilišta

/

U noći 22/23.septembra 2024. godine, u mjestu Trepča, nepoznato lice izvršilo je krivično djelo “Teška krađa” u krugu firme “Hajrić Promet”, vlasništvo H.Z. (1971.) iz Tešnja. Otuđena su dva akumulatora i oko 100 litara pogonskog goriva iz teretnog vozila marke “Man”. Također, iz radne mašine “JCB” otuđena su dodatna 100 litara pogonskog goriva i akumulator, dok je iz viljuškara otuđen još jedan akumulator. Pored toga, ukradeni su vibro mašina (“žaba”), kompresor zraka, aparat za zavarivanje, fleks mašina marke “Iskra”, dvije maske za zavarivanje i razni alat. Policijska stanica Tešanj izvršila je uviđaj i upoznala dežurnog tužioca.

Istovremeno, u mjestu Novo Selo, na gradilištu koridora V-c, također je zabilježena teška krađa. Otuđeni su akumulatori i oko 200 litara pogonskog goriva iz radnih mašina “Liebher” i “Demper”, vlasništvo firme “Rial” d.o.o. iz Tešnja, precizirano je iz MUP-a ZDK.

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj nastavljaju s istragom kako bi dokumentovali krivična djela i otkrili počinitelje. Građani se pozivaju da prijave sve informacije koje bi mogle pomoći u rješavanju ovih incidenata.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Samoubistvo u Zenici: Skočio sa četvrtog sprata zgrade

Jutros oko 01:55 sati u Zenici je stariji muškarac,...

Doboj: Eksplodirao ekspres lonac pa zapalio kuhinju

Dobojski vatrogasci ugasili su požar u kuhinji koji je...

Stradali u saobraćajnoj nesreći: Danas dženaza bračnom paru Hajdarević

Bračnom paru Hajdarević, Esad (33) i Almedina (28), koji...

Tešnjaku ukraden VW Golf

Policijskoj stanici Tešanj obratio se M.B. (1991) iz Tešnja...