Jasne poruke Sajma u Tešnju: Cilj svih treba da bude jaka privreda

/

U organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, danas je otvoren 18. Međunarodni sajam privrede, koji se održava u poslovnoj zoni „Kamelia“u Doboj Jugu. Ove godine, sajam okuplja impresivnih 611 izlagača iz različitih sektora.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić prisustvovao je otvorenju i naglasio podršku Vlade FBiH organizatorima sajma. “Tu smo zaista na raspolaganju za svaki oblik saradnje. Jačanje regionalne saradnje, posebno u privredi, ključno je za naš razvoj. Federalna Vlada radi na stvaranju povoljnog okruženja za mikro, mala i srednja preduzeća, što su temelji naše ekonomije”, istakao je Nikšić.

Nermin Nikšić
Nermin Nikšić (Foto: ZOS Radio)

On je naglasio važnost sajmova kao prilike za razmjenu iskustava i uspostavljanje novih poslovnih veza. “Svaki sajam, a posebno ovakav s ovolikim brojem učesnika, pruža priliku za sklapanje novih ugovora i poslovnih odnosa”, dodao je.

Sajam traje od 25. do 28. septembra 2024. godine, na prostoru od 7.000 metara kvadratnih zatvorenog i više od 18.000 kvadratnih metara otvorenog izložbenog prostora. Očekuje se da će privući posjetitelje iz cijele regije.

Denis Zvizdić, do predsjednik PD Parlamentarne Skupštine BiH, naglasio je potrebu za ekonomskim reformama. “BiH mora ući u strukturalne reforme kako bi se prilagodila evropskim normativima i postala dio jedinstvenog tržišta. Ovo je ključ za naš ekonomski razvoj i pristup sredstvima planiranim za Zapadni Balkan”, rekao je Zvizdić.

Denis Zvizdić
Denis Zvizdić (Foto: ZOS Radio)

Grad partner ovogodišnjeg sajma je Cazin, dok je zemlja partner Indonezija. Edin Forto, ministar za promet i komunikacije BiH, istaknuo je važnost privatnog sektora: “Bez privrede nema države. Moramo podržati poduzetnike koji riskiraju svoj kapital kako bi stvarali radna mjesta.”

Edin Forto
Edin Forto (Foto: ZOS Radio)

“Sajmovi privrede su generalno folklor i posebna priča privrednika spram onoga što rade u toku jedne godine. Ovo je 18. Sajam privrede koji se organizuje od strane Udruženje privrednika Biznis centar Jelah Tešanj  i želimo da pošaljemo izuzetno ozbiljne, odgovorne poruke u smislu da radimo, lobiramo za bolju budućnost. Sigurni smo u jedno: snaga i entuzijazam privrednika disciplina i odgovornost političara mogu da proizvodu novu energiju koja može da vuče ne samo BiH nego region naprijed, a to je naš cilj.” – jasno je poručio Izudin Ahmetlić u ime Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah- Tešanj.

Izudin Ahmetlić
Izudin Ahmetlić (Foto: ZOS Radio)

Ovaj sajam predstavlja priliku za razvoj, umrežavanje i jačanje ekonomskih kapaciteta Bosne i Hercegovine, pozivajući sve zainteresirane da se uključe i doprinesu lokalnoj ekonomiji.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio firmu “METAL LAND”

Općinski načelnik Mirnes Tukić nedavno je posjetio firmu "METAL...

Ombudsmani zaprimili 174 žalbe: Veliki broj penzionera tražio pomoć

Zbog poteškoća u ostvarivanju prava na penziju i zakonskih...

Svečano otvoren 18. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2024

Presijecanjem vrpce svečano je otvoren 18. Međunarodni sajam privrede,...

Podaci UIOBiH za osam mjeseci: BiH uvezla voća i povrća za 280 miliona KM

Da uvoz voća i povrća ide utabanim stazama i...