Očekuje nas velika promjena vremena: Od ponedjeljka mraz i niske temperature

/

Jutros je u Krajini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u ostatku zemlje sunčano.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Sokolac 8; Bjelašnica 9; Bugojno, Srebrenica 13; Tuzla, Zenica 15; Livno, Sarajevo, Široki Brijeg 16; Jajce, Sanski Most, Trebinje 17; Bijeljina, Mostar 18; Bihać, Doboj 19; Banja Luka 20; Gradačac 22; Neum 23; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 4 hPa je niži od normalog i lagano opada.

Danas će u Krajini preovladavati oblačno oblačno vrijeme kišom. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka na sjeverozapadu Bosne od 14 do 18, a u ostalim područjima od 23 do 29 °C.

U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Kiša i pljuskovi se očekuju u drugom dijelu poslijepodnena i tokom noći. Dnevna temperatura zraka oko 27 °C.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na vrhovima planinana se očekuje snijeg. Poslije podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u Krajini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Nešto više oblaka može biti na krajnem sjeveru Hercegovine, gdje je lokalno i povremeno moguća slaba kiša ili slab pljusak. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 10 do 16, na jugo do 21 °C.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 °C.

U utorak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 23 °C.

U srijedu jutro sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana postepeno naoblačenje. Poslije podne slaba kiša je moguća u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a tokom noći širom zemlje. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, a dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveru zemlje do 24 °C.

Biometeorološka prognoza

Nestabilna atmosfera uz blagi pad temperatura će nepovoljno uticati na većinu populacije. Promjenjivo vrijeme bi kod osjetljivih osoba moglo doprinijeti umoru te uzrokovati umjerene poteškoće poput glavobolje i lošije koncentracije. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem. Savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora te prilagoditi odijevanje.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Očekuje se umjeren ekonomski rast, inflacija u trećem kvartalu 2,2 odsto

Centralna banka BiH očekuje umjeren ekonomski rast u trećem...

U Bosni i Hercegovini nedostaje oko 70.000 radnika

Trenutno u Bosni i Hercegovini u svim sektorima nedostaje...

Nevrijeme stiglo u BiH: Ulice pod vodom, kolaps u saobraćaju

Kako su meteorolozi i najavili, nevrijeme je danas, 28....

Alarmantno poskupljenje u BiH: Potrošači u krizi, vlasti bez konkretnih mjera!

U svega nekoliko proteklih dana saznali smo da će...