Hudo među prvima u Jablanici kako bi pomogao

/

Današnje scene iz Jablanice podsećaju na pravu kataklizmu: više od deset ljudi je izgubilo život, dok je veći broj i dalje nestao, prema nepotvrđenim informacijama.

Poplave i klizišta pretvorili su ovaj gradić u opasan teren – domovi su pod vodom, putevi blokirani, a Neretva je gotovo izbila iz korita. Sve ukazuje na najteže poplave koje je BiH doživela u posljednjih desetak godina.
Lokalne vlasti savetuju građane da izbegavaju putovanje u južne krajeve jer su putevi zatrpani kamenjem i potpuno nesigurni.

Na terenu je i Sabahudin Sinanović Hudo, legendarni humanitarac iz Doboj Juga i dobitnik Večernjakovog pečata za 2024. kao “Ponos BiH”. Hudo nije čekao poziv – stigao je kao pravi čovjek od akcije, odmah pomažući unesrećenima.
U stilu koji ga karakteriše, nije stao samo na tome, već je obećao da će dodatno angažovati mehanizaciju iz vlastite firme, što će biti dragocena pomoć u raščišćavanju terena i obnovi uništene infrastrukture.

Hudo je i ranije bio poznat po hitrim reakcijama u kriznim situacijama, pa je njegovo prisustvo u Jablanici, iako očekivano, inspiracija za mnoge. Činjenica da je tu, na prvoj liniji, pokazuje njegovu neupitnu posvećenost,
dok ostatak zemlje s tugom prati vijesti iz poplavljenih područja širom Hercegovine, gdje su na terenu raspoređene i vojne i specijalne jedinice kako bi pomogle u spašavanju.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Kamioni s pomoći kreću ka poplavljenim područjima Jablanice i Konjica

Tešnjaci,  Damir Numić, Adem Begović, Denis Aličković, Adil Halilović,...

MADI: Saopštenje za javnost povodom elementarne nepogode u BiH

Povodom teške situacije koja je zahvatila područje Bosne i...

MADI – Najavljena finansijska podrška za uposlenike

Najveća mesna industrija u Bosni i Hercegovini MADI najavila...

Alić: Zašto su ovi lokalni izbori najvažniji za općinu Tešanj?

Nakon 30 godina Tešanj na ovim lokalnim izborima ima...