Nedim Sladić: Vremenska situacija se smiruje, ali dolazi nova promjena vremena

/

Meteorolog Nedim Sladić izjavio je da se može reći da se vremenska situacija smiruje.

“Što se tiče obilnih padavina koje su tokom protekle noći, u sklopu jakog ciklonalnog poremećaja sa pripadajućom hladnom frontom, zahvatile područje Hercegovine, centralne, istočne i jugoistočne Bosne, gdje su nažalost zabilježene i poplave, one sada odmiču dalje od naših područja, tako da možemo reći da se situacija smiruje”, rekao je Sladić.

Međutim, naglasio je, situacija neće biti posve stabilna, pogotovo u subotu, kada je tu i tamo moguć po koji lokalni pljusak. No, na svu sreću, on neće biti dovoljan, da uzrokuje veće probleme.

“Od nedjelje očekujemo postepenu stabilizaciju vremenskih prilika, a u ponedjeljak već ponovo očekujemo pretežno sunčano vrijeme. Ali, sredinom sedmice dolazi nova promjena vremena, čiji detalji još ne mogu da se razluče”, zaključio je Sladić.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Adil Šuta: Svi koji su izbjegli iz kuća su smješteni, niko nije bez krova nad glavom

Ministar finansija u Vladi HNK i šef kriznog štaba...

Pogledajte kako ljudi i građevinske mašine raščišćavaju teren oko kuća

Paralelno sa potragom za nestalima, u Jablanici je jutros...

Amra Jahić podijelila detalje dramatičnog spašavanja: ‘Uzela sam dijete i plivala do munare’

Obilne padavine tokom noći s četvrtka na petak prouzrokovale...

Kako ispravno glasati sutra na biralištima: Ovo su promjene u odnosu na prijašnje izbore

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini bit će održani...