Cesta M-17 spremna za saobraćaj, ali se čeka završetak potrage za nestalima

/

Završene su aktivnosti na interventnoj sanaciji magistralne ceste M-17, ali zbog potrage za nestalim osobama te iz sigurnosnih razloga cesta još uvijek nije puštena u promet, potvrdila je Feni federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić.

Naime, JP Ceste Federacije BiH postupajući po nalogu resornog Ministarstva prometa i komunikacija, a na osnovu naredbe Federalnog stožera civilne zaštite, u protekla četiri dana angažiralo je više izvođača na interventnim radovima sanacije, čišćenja i omogućavanja putne komunikacije na magistralnoj cesti M-17 Konjic – Jablanica – Komadinovo Vrelo.

Pored izvođača angažiranih od strane JP Ceste Federacije BiH, radove su izvodili i izvođači angažirani od JP Autoceste FBiH, kao i drugi izvođači.

“Magistralna cesta M-17 na dionici Jablanica – Grabovica je osposobljena za dvosmjerni promet, uz ograničenje brzine, mjestimičnu regulaciju prometa signalizacijom, a sve zbog sigurnosnih razloga. Ovime je završena faza interventne sanacije magistralne ceste M-17, te zahvaljujemo svim izvođačima radova koji su u protekla četiri dana uložili nadljudske napore kako bi osigurali putnu komunikaciju”, rekla je ministrica Katić.

S obzirom na to da se svakodnevno i dalje traga za nestalim osobama uz samu magistralnu cestu, gdje je angažirana teška mehanizacija te velik broj spasilaca, policijskih službenika i osoblja civilne zaštite, odluka o puštanju u promet te ceste donijet će se tek kada se ispune svi uvjeti, u dogovoru s nadležnim službama MUP-a, Civilne zaštite i Općine Jablanica, zaključuje ministrica Katić.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Život strankinja u BiH bez legalizovanog boravka

Suada Mehmeti iz Kosova je sa roditeljima došla u...

Zatraženo povećanje naknade članovima Odbora Agencije za javne nabavke BiH, zasad za 350 KM

Agencija za javne nabavke Bosne i Hercegovine predložila je...

Poskupljuju rodni listovi, uvjerenja o državljanstvu i vjenčani listovi

Vlada Federacije BiH je jučer, na sjednici u Sarajevu,...

U BiH je blizu 17 hiljada korisnika javnih kuhinja

U sklopu kampanje “Niko gladan – Niko sam” u...