Lijepa vijest za građane Tešnja: Donacija transportnog inkubatora za Opću bolnicu Tešanj

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice Tešanj uručena je vrijedna donacija – transportni inkubator za prijevremeno rođene bebe. Ovu donaciju je osigurala firma iz Usore, čime su napravili značajan korak ka poboljšanju zdravstvene njege za najosjetljivije pacijente.

Uručenje inkubatora
Foto: Opća bolnica Tešanj

Prijevremeno rođene bebe često se suočavaju s povećanim rizikom od zdravstvenih komplikacija, te im je potrebna intenzivna njega pod stalnim nadzorom. Njihovo stanje zahtijeva pažljivo praćenje unosa hrane, težine i rasta, a neophodno je i osigurati što manje stresa, uz važno vrijeme za spavanje i oporavak. Inkubator je neizostavni dio ove njege.

Donirani transportni inkubator omogućava siguran i pouzdan transport prijevremeno rođenih beba do medicinskih ustanova gdje će im biti pružena adekvatna njega.

Menadžment Opće bolnice Tešanj se srdačno zahvaljuje kompaniji iz Usore u ime bolnice i svih malih pacijenata kojima ovaj inkubator doslovno znači život.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Amin Bedak: Kako je politički anonimus osvojio mandat u OV Tešanj

Ulaskom u općinski parlament, Amin je -  uz svesrdnu...

U TEŠNJU SE ŽIVI INKLUZIJA: Veliki maskenbal obradovao mališane

Veselo je danas bilo u Tešnju. Velikim maskenbalom i...

Almir Kopić novi je komandir Policijske stanice Tešanj

Dana 10. oktobra 2024. godine, Almir Kopić, dugogodišnji inspektor...

SDP Tešanj: Oštro osuđujemo poruke govora mržnje koje su osvanule u Tešnju

OO SDP Tešanj oštro osuđuje nedavni incident u kojem...