Vlada FBiH izdvojila 533.000 KM za podršku domaćinstvima pogođenim poplavama

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, svjesno izazova s kojima se suočavaju domaćinstva pogođena nedavnim poplavama, nastoji biti podrška i imati razumijevanje za sve ono što našim građanima narušava ustaljeni kvalitet života, saopćio je Kabinet ministra Adnana Delića.

Dodaju da je na prijedlog Ministarsta Vlada Federacije BiH usvojila Odluku o izmjeni i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava s pozicije tekućeg transfera za sufinansiranje rada, programa i projekata socijalne zaštite, utvrđenog budžetom FBiH za 2024. godinu.

– Odlukom se uvodi novi program materijalne i stručne podrške domaćinstvima pogođenim poplavama. Za provođenje ovog programa, iznos od 533.201,59 KM bit će dodijeljen Crvenom križu Federacije BiH, koji će, u saradnji s nadležnim institucijama iz Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Fojnice i Kreševa, distribuirati ova sredstva – pojasnio je resorni ministar Delić.

Crveni križ, kazao je, kao organizacija od posebnog društvenog značaja s javnim ovlastima za djelovanje u kriznim situacijama, osigurat će da pomoć stigne do najugroženijih domaćinstava.

Ovom programu podrške trebao bi se pridružiti i UNICEF Bosne i Hercegovine koji bi također učestvovao s dijelom sredstava koja bi se dodala na ovaj iznos od 533 hiljade KM i kako bi se obuhvatio što veći broj domaćinstava u kojima žive djeca, stari i iznemogli.

Cilj je, kako je kazao ministar, ublažiti posljedice kriznih situacija i pružiti neophodnu podršku za prevazilaženje teških životnih okolnosti, piše Faktor.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

ProCredit Bank dobitnik nagrade “Zlatni BAM” za izvanredan rast depozita stanovništva

ProCredit Bank je dobitnik prestižne nagrade Zlatni BAM, koju...

Evo koliko koštaju najskuplji stan i kuća u BiH, ali i gdje su najjeftiniji stanovi na Balkanu!

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini stalno raste,...

Četrdeset zaposlenika UIO palo na ispitu općeg znanja, neki su premješteni na niže pozicije

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne...