U TEŠNJU SE ŽIVI INKLUZIJA: Veliki maskenbal obradovao mališane

/

Veselo je danas bilo u Tešnju. Velikim maskenbalom i zabavom sa maskotama nastavlja se proslava 10 godina JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK i obilježavanje Dječije nedjelje.

– Zahvalni smo našim prijateljima iz vrtića i osnovnih škola koji su zajedno s nama i divnim Tropic event teamom učinili sve da u Tešnju danas stvaramo uspomene za mališane, ali i još jednom pokažemo da se u ZDK istinski živi inkluzija. Općina Tešanj i Vlada ZDK su primjer odgovorne i socijalno osjetljive vlasti koja daje podršku radu naše Ustanove i razumije potrebu da i na ovaj način promoviramo inkluziju i prava djece. Naš cilj je bio da podignemo svijest šire društvene zajednice kada su u pitanju dječija prava, ali i da povećamo vidljivost JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK kao specifične i društvu potrebne ustanove koja je primjer dobre prakse u dnevnom zbrinjavanju osoba s teškoćama u razvoju u BiH koji može poslužiti kao primjer u kojem pravcu bi trebali razmišljati predstavnici vlasti kada je riječ o ovoj oblasti, istakao je Eenad Metaj, direktor JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK.

Ovom prilikom izrazio je i nadu da će uspješno biti nastavljene aktivnosti sa gradonačelnikom Tešnja i privrednici a ovog grada usmjerene ka definiranju stvarnih potreba djece i odraslih s teškoćama u razvoju na području ove općine i stvaranju uslova za gradnju većeg i funkcionalnijeg Dnevnog centra.

– Razgovore smo započeli, a nadamo se da će i Hajrudin Ahmetlić, vlasnik kompanije HIFA bez kojeg ne bi bilo ni Centra koji trenutno radi u Tešnju da zajedno sa općinom i ostalim privrednici a, ali i nevladinim organizacijama krenemo u realizaciju projekta kojim bi podigli nivo usluga potrebnih djeci i odraslima s poteškoćama u razvoju, te radili na unapređenju rane intervencije kao prevencije. Na žalost veliki broj djece i roditelja iz Tešnja danas ide u druge gradove u potrazi za stručnjacima i uslugama potrebnim njihovoj djeci a naša želja je da na jednom mjestu razvijeno servis koji bi bio jedan od najboljih u BiH, istakao je Metaj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Amin Bedak: Kako je politički anonimus osvojio mandat u OV Tešanj

Ulaskom u općinski parlament, Amin je -  uz svesrdnu...

Almir Kopić novi je komandir Policijske stanice Tešanj

Dana 10. oktobra 2024. godine, Almir Kopić, dugogodišnji inspektor...

SDP Tešanj: Oštro osuđujemo poruke govora mržnje koje su osvanule u Tešnju

OO SDP Tešanj oštro osuđuje nedavni incident u kojem...

Tešanjski policajci uhapsili četiri osobe zbog 12 krađa, tragaju za još jednom

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj su poduzimali intenzivne mjere...