Vrijeme danas sunčano, a u narednim danima preokret

/

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dio prijepodneva će biti magle ili niske oblačnosti.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C.

Prognoza za naredne dane

U utorak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U srijedu se očekuje naoblačenje koje će u drugoj polovini dana u Bosni usloviti slabu kišu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza je povoljna, duži sunčani intervali i porast temperatura pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pad izvoza od 6,1 posto u prvih devet mjeseci ove godine

Prema izvještaju Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine za...

Vrtoglava cijena kajmaka u BiH nije za svačiji džep

Gatački poljoprivredni kraj odavno je poznat po autohtonom gatačkom...

Isplata posmrtnina za penzionere u FBiH: Koliko traje i koja dokumentacija je potrebna?

Jedno od najčešćih pitanja upućenih Federalnom zavodu za penzijsko...

Danas na sanaciji terena u Donjoj Jablanici 30 pripadnika Oružanih snaga

Tijekom dana nastavljeni su radovi na raščišćavanju ruševina, puteva...