Ovaj džem je gotov za pola sata, bez šećera i kuhanja

/

Donosimo vam recept koji vas kroz kratak i jednostavan put za samo pola sata vodi do ukusnog džema od vašeg omiljenog voća

Obično je jedini problem vrijeme koje treba izdvojiti kako bi i u zimskom periodu jeli ukusan džem pripremljen od svježih, pa još i domaćih jagoda.

Donosimo vam recept koji vas kroz kratak i jednostavan put za samo pola sata vodi do ukusnog džema od vašeg omiljenog voća.

Slijedite recept:

Jedna šolja svježeg voća- obično bobičastog, od borovnica, malina, kupina, ali mogu i breskve, šljive ili kajsije,

Četiri kašikice čia sjemenki: Što više dodate, džem će biti gušći. Počnite sa četiri pa kad završite stavite u frižider na oko pola sata i provjerite kako vam se sviđa džem. Ako biste rijeđi, dodajte još voća, ako biste gušći, dodajte još čia sjemenki.

Jedna kašika javorovog sirupa,

Dvije kašikice limunovog soka,

Prstohvat soli.

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke, stavite u frižider na najmanje pola sata ili dok se ne stegne i, vjerovali ili ne, vaš džem je spreman. Poslužite se.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Muči vas bronhitis? Donosimo prirodan, nadasve ukusan lijek za ovu dosadu

Ljekovita krema od banane je odlično prirodno sredstvo protiv...

Zabrinjavajući podaci: Pretilost među djecom i adolescentima porasla četiri puta

Stope pretilosti među djecom i adolescentima porasle su čak...

Iznenadite svoje ukućane: Recept za buredžike koje svi obožavaju

Ukoliko imate malo "viška" vremena, predlažemo vam da sebe,...

Tajne Zodijaka: Ova tri horoskopska znaka rođena su da promijene svijet

Promijeniti svijet je težak zadatak, ali ipak to je...