Ministarstvo za boračka pitanja ZDK dodijelilo podsticaj za zapošljavanje 26 pripadnika branilačke populacije u iznosu od 285.600,00 KM

/

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica potpisao je ugovore o dodjeli podsticaja za zapošljavanje u privrednim subjektima i javnim organima sa 26 pripadnika branilačke populacije, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 285.600,00 KM.

Korisnici sredstava su odabrani putem javnog poziva, a podsticaj po jednom novozaposlenom radniku u pravnim subjektima za lica sa NK, KV, SSS, VŠS spremom iznosi 10.800,00 KM, dok za lica sa VSS-om poticaj iznosi 12.000,00 KM po jednom novozaposlenom radniku.

– Ministarstvo za boračka pitanja u kontinuitetu provodi programe zapošljavanja i samozapošljavanja branilačke populacije i članova njihovih porodica koji daju pozitivne efekte te u konačnici vode poboljšanju kvaliteta života i rješavanja egzistencijalnih pitanja pripadnika ove populacije – rekao je ministar Sirovica.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ministrica Salčinović prisustvovala Drugom kongresu osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini

Ministrica zdravstva dr. Aida Salčinović prisustvovala je Drugom kongresu...

Projekat uređenje puteva do turističkih destinacija u ZDK: U toku rekonstrukcija puta za Ponijere

Odabrani izvođač radova, "MGV Gradnja" d.o.o. Zavidovići u ponedjeljak...

Četiri nova slučaja zaraze morbilima u ZDK

U proteklih sedam dana na području Zeničko-dobojskog kantona evidentirana...

Ministar Adnan Šabani od izvođača radova zahtijeva veći angažman na izgradnji GGM Zenica

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu...