Danas nas očekuju promjenjivi vremenski uslovi

/

Danas, na sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, uz moguće sunčane intervale.

U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 16 do 22, na jugu zemlje do 25 stepeni Celzijusa.

Prognoza za naredne dane

Sutra, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana slaba kiša je moguća na sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 13 do 19, na jugu zemlje do 24 stepeni.

U petak, jutro umjereno do pretežno oblačno sa maglom po kotlinama. U ostatku dana postepeno smanjenje naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 22, na jugu zemlje do 24 stepeni.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza i dalje je povoljna. Sunčano i stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na veći dio populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U toplijem dijelu dana poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Također, preporučuje se slojevito odijevanje, s obzirom na osjetnije razlike jutarnjih i dnevnih temperatura.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Zoran Galić više nije zamjenik direktora SIPA-e, neće imati pravo na otpremninu

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković objavio je da Zoran...

Uvezeno više od 107 miliona KM vrijednosti zlata, satova i parfema u našu zemlju

I uvoz i izvoz zlata i drugih plemenitih materijala...

Šta nam donosi novi zakon: Nedjeljom neće raditi trgovine, ali hoće pekare i cvjećare

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH)...

Na birou u BiH 262.000 osoba od kojih dvije trećine ne traže posao

Vi nazovete čovjeka a on kaže: "Ne treba, radim...