Danas sunčano uz malu oblačnost, i u narednim danima toplo

/

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti dosta magle. Vjetar slab, uglavnom južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25°C.

Prognoza za naredne dane

U ponedjeljak će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti dosta magle. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25°C.

U utorak u većem dijelu Bosne prije podne se očekuje dosta niske oblačnosti i magle. Sunčanije u drugom dijelu dana. Pretežno sunčano na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C.

U srijedu u većem dijelu Bosne prije podne se očekuje dosta niske oblačnosti i magle. Sunčanije u drugom dijelu dana. Pretežno sunčano na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C.

Biometeorološka prognoza

Stabilne vremenske prilike, uz postepeni rast temperatura i sunčane intervale, ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. U unutrašnjosti, manji problemi mogući su tokom prohladnih jutarnjih sati, kada je preporučljivo posvetiti pažnju odijevanju i ne izlagati se jačim naporima. Poželjno je dan provesti u boravku na otvorenom.

spot_img

Povezani postovi

Poskupljenje hrane u BiH: Čokolada postaje luksuz i simbol rasipništva

U Bosni i Hercegovini, poskupljenje hrane postalo je ozbiljna...

Adnan Delić, ministar rada i socijalne politike FBiH: Na birou 260.000, a posao aktivno traži samo 70.000 osoba

Adnan Delić (NiP), ministar rada i socijalne politike FBiH,...

Kako ostvariti pravo na povrat poreza na dohodak u BIH?

Često pitanje krajem godine je kako ostvariti pravo na...