Zoran Milanović je zvanično novi predsjednik Hrvatske

/

Na početku svog obraćanja kazao je kako je jedno istina, a drugo volja naroda te da je način kako to držati odvojeno uloga nezavisnosti svake vlasti te brana tiraniji.

“Ratovi su gotovi, naša je obaveza da se nijedan građanin ne osjeća prestrašeno ni uskraćeno, bez obzira na razloge. Naša budućnost zavisi od kvaliteta školovanja, a Hrvatska je danas dovoljno imućna da obrazovanje može biti dostupno svima”, kazao je Milanović.

Novi predsjednik kazao je i kako ne kani biti korektivni, već konstruktivni faktor vlasti, da Hrvatska država treba da bude država svih te naglasivši značaj pravednije raspodjele dohotka.

Inauguracija je prvi put održana na Pantovčaku, rezidenciji predsjednika RH, a ne na trgu Svetog Marka, gdje se ranije odvijala. Prisustvovalo joj je samo 40 uzvanika.

Prije polaganja svečane zakletve himnu je otpjevala Josipa Lisac, a nakon Milanovićeva govora klapa Sveti Juraj otpjevala je pjesmu “To je tvoja zemlja”.
klix.ba/zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pomozi.ba poziva na humanitarnu akciju

Za unesrećene u poplavama u našoj zemlji otvorili smo...

Vlada FBiH proglasila stanje prirodne nesreće na području Federacije

Vlada Federacije BiH proglasila je stanje prirodne nesreće na...

Potvrđeno 14 smrtnih slučajeva na području Jablanice: “To su oni koje su pronašli spasioci”

U zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, šef Odjela za odnose...

Pripadnik FUCZ-a u Donjoj Jablanici: 70 posto mjesta je uništeno, ima poginulih

Pripadnik Federalne uprave civilne zaštite Sabahudin Spahović u izjavi...