Zavidovići: Koteks će zaposliti 100 radnika s biroa

/

Iako je početak proizvodnje bio najavljivan još u junu, ovaj dio IP Krivaja u stečaju, nekadašnji DC Stoličarka, trebao je kompletnu sanaciju i novu infrastrukturu. Kompletan pogon ima oko 3.000 kvadrata.

– Radovi su pri kraju i proizvodnja bi trebala početi do kraja septembra. U prvoj fazi bit će primljeno 50 radnika koji su proteklih mjeseci prošli teoretsku i praktičnu obuku za rad u proizvodnji. Obuka je izvedena u saradnji s Mješovitom srednjom školom iz Tešnja – rekao je Hamza Hotić, direktor proizvodnje Koteksa Tešanj.

Radnici su s evidencije biroa za zapošljavanje i većim dijelom je u pitanju prvo zaposlenje. Druga faza podrazumijeva još 50 radnika.

zosradio.ba/akos.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Raport razotkriva: Glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Dobio godinu zatvora koju je otkupio

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je...

Doboj Jug među najrazvijenijim općinama u FBiH

Najrazvijenija općina u Federaciji BiH je Centar Sarajevo, a najnerazvijenija...

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...