Izvoz namještaja iz BiH povećan za 17 posto

/

Prema analizi Privredne komore Federacije BiH, od tog iznosa na namještaj se odnosi 448 milona KM, na ostale proizvode od drveta 725 miliona KM, a 15 miliona KM na montažne kuće.

Proizvodi šumarstva su izvezeni u vrijednosti 174 miliona KM, dok je izvoz rezane građe iznosio 342 miliona KM i neznatno je povećan u odnosu na prethodnu godinu. 

“Drvna industrija u BiH bilježi trend povećanja izvoza finalnih proizvoda, a izvoz namještaja povećan je za 17 posto u odnosu na 2015. godinu”, kazala je sekretarica Grupacije šumarstva i prerade drveta u PKFBiH Šemsa Alimanović.
zosradio.ba/klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Raport razotkriva: Glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Dobio godinu zatvora koju je otkupio

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je...

Doboj Jug među najrazvijenijim općinama u FBiH

Najrazvijenija općina u Federaciji BiH je Centar Sarajevo, a najnerazvijenija...

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...