Dječak inspiracija: Mali heroj Meho Beton istrčao utrku u Tuzli

/

Mehi su ljekari davali svega jedan posto šanse za preživljavanje, ali se ovaj snažni dječak uspio oporaviti. Na teškom putu oporavka imao je više od 15 operativnih zahvata. Stojički je sve to podnio, a svoju snagu volje sinoć je pokazao i u Tuzli.

Naime, u okviru trećeg tuzlanskog noćnog polumaratona za najmlađe trkače je upriličena utrka na 200 metara, a u njoj je i ovaj mali heroj uzeo učešće. Lakim nogama kroz cilj je prošao u prvoj grupi učesnika te je zasluženo osvojio i medalju.



Vrijedi kazati i da se nakon mukotrpnog oporavka Meho prije nekoliko mjeseci vratio u školske klupe, a sedmi razred je završio vrlodobrim uspjehom.

Ispred ovog Gračanlije i dalje se nalaze tretmani kroz koje će morati proći kako bi posljedice požara u kojem je teško povrijeđen bile svedene na minimum.

zosradio.ba/klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Što je koštalo 100, sada je 150 KM: “Cijene otišle u nebo”

Građani su konstantno na udaru poskupljenja hrana, što mnogim...

Federalni zavod zdravstvenog osiguranja: BiH ima daleko najveću stopu PDV-a na lijekove u regiji

Posljednjih dana može čuti populistička priča vladajuće koalicije na...

Uživajte još danas u suncu, već sutra slijedi preokret

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme...