Počele prijave za ovogodišnji hadž, cijena kao i prošle godine-8.150 maraka

/

Ured za hadž Rijaseta Islamske zajednice u BiH objavio je poziv za prijave za odlazak na hadž 2019. godine.

Cijena odlaska na hadž ove godine iznosi 8.150 maraka.

Kako navode iz Ureda za hadž Rijaseta islamske zajednice u BiH, planirani su odlasci iz Sarajeva za Medinu od 29. jula do 4. augusta, a povratak iz Džede za Sarajevo od 17. do 23. augusta 2019. godine.

Rok za prijave je do 20. maja.

Rukovodilac Ureda za hadž i umru Nezim Halilović Muderris za Faktor je kazao da je cijena ista kao i prošle godine, kao i smještajni kapaciteti u Medini i u Meki.

– Dozvoljeni broj iz BiH je 2.200 mjesta u skladu sa Protokolom koji je potpisan sa Ministarstvom hadža, međutim imajući u vidu da je protekli broj hadžija bio otprilike  između 1.650 i 1.700 mi imamo sve spremno za 1.680 hadžija uz mogućnost povećanja ukoliko bude dovoljan broj zaniteresovanih kandidata – kazao je Halilović.

zosradio.ba/faktor.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Što je koštalo 100, sada je 150 KM: “Cijene otišle u nebo”

Građani su konstantno na udaru poskupljenja hrana, što mnogim...

Federalni zavod zdravstvenog osiguranja: BiH ima daleko najveću stopu PDV-a na lijekove u regiji

Posljednjih dana može čuti populistička priča vladajuće koalicije na...

Uživajte još danas u suncu, već sutra slijedi preokret

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme...