VAŠE DIJETE POLAZI U ŠKOLU OVE GODINE? OVO MORATE ZNATI!

/

Jako je važno da djeca koja polaze u školu budu fizički osnažena, ne moraju znati pisati i brojati i molim vas nemojte svoje dijete porediti sa drugom djecom – kazala je Smaila Radović, profesorica preškolskog odgoja i obrazovanja u Dobar dan BIH.

Smatra da roditelji od pete godine treba da počnu vrlo nenametljivo, a ipak posvećeno pripremati djecu za lijepe školske dane i emocionalno i fizički.

Djeca su danas, zbog utjecaja digitalnih tehnologija, jako neaktivna, pasivna što profesori mogu primjetiti u školskim dvorištima.

Potrebno je psiho-motoričke sposbnosti djece razvijati prije prvog školskog zvona, a zadatak roditelja je da mališanima ponude mnogo potpore i ljubavi, da isključe nervozu jer je često prenose na mališane.

Velike probleme u obrazovnom kadru uočavamo i kada je govor djece u pitanju. Nažalost, iskustva nam donose mnogo govornih poteškoća kod prvačića, stoga apelujem roditelje da na vrijeme reaguju i pomognu svojoj djeci.

Predškolska faza je iznimno važan temelj i često je upravo ona presudna u socio-emocionalnom planu djeteta u školskim danima.

zosradio.ba/http://www.hayat.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Stanovnika sve manje, a glasača sve više: Šta se krije iza ove statistike u BiH?

Šestog oktobra održavaju se lokalni izbori na kojima pravo...

Znate li koliko dugo morate čuvati dokaze o plaćenim računima u BiH?

Praksa pokazuje da se znalo događati da stanovnici čuvaju...

Što je koštalo 100, sada je 150 KM: “Cijene otišle u nebo”

Građani su konstantno na udaru poskupljenja hrana, što mnogim...