Vijeće ministara BiH utvrdilo Nacrt budžeta, nova odluka o naknadama za topli obrok

/

“Budžet je usvojen jednoglasno u gabaritima koje je utvdilo Fiskalno vijeće, znači 966 miliona KM”, izjavio je novinarima ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, dodajući da je to 16 miliona više nego što je bio prošlogodišnji budžet.

Podsjetio je da je procedura usvajanja budžeta takva da se on sada upućuje Predsjedništvu BiH, koje je faktički predlagatelj prema oba doma Parlamenta BiH, gdje se budžet konačno usvaja.

Također, usvojena je i odluka o povećanju naknada za topli obrok sa šest na osam KM za uposlene u institucijama BiH, a na Zvizdićev prijedlog, iz ove odluke izuzete su sve izabrane i imenovane osobe na nivou BiH, parlamentarci, ministri, pomoćnici ministara, direktori, zamjenici. Njima topli obrok ostaje šest KM.
zosradio.ba/klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Što je koštalo 100, sada je 150 KM: “Cijene otišle u nebo”

Građani su konstantno na udaru poskupljenja hrana, što mnogim...

Federalni zavod zdravstvenog osiguranja: BiH ima daleko najveću stopu PDV-a na lijekove u regiji

Posljednjih dana može čuti populistička priča vladajuće koalicije na...

Uživajte još danas u suncu, već sutra slijedi preokret

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme...