Održana redovna skupština UP ”Biznis centra” Jelah Tešanj

/

Udruženje privrednika ”Biznis centar” Jelah Tešanj održalo je danas u poslijepodnevnim satima svoju redovnu godišnju skupštini u prostorijama motela ”Mračaj”. Udruženje/udruga privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj je organizacija nevladinog i neprofitnog karaktera koja okuplja oko 168 uspješnih kompanija i obrtnika. Osnovano davne 2002.godine, inicijativom nekolicine privrednika, Udruženje se profilisalo kao vrlo pouzdan i bitan sudionik u stvaranju pozitivnog poslovnog ambijenta, kako za svoje članice, tako i za sve privredne subjekte na područje općine Tešanj.

Udruženje privrednika zajedno sa Općinom Tešanj, Općinom Žepče- Razvojnom agencijom RAŽ, Općinom Teslić realizira projekat „COBEAR-konkurentnost područja poslovne izvrsnosti“ koji za cilj ima doprinijeti održivom privrednom razvoju i povećanju nivoa ponude i potražnje na tržištu radne snage u vodećim privrednim sektorima u BEAR području, općinama Teslić, Tešanj i Žepče.


U 2015.godini  Udruženje je potpisalo Sporazum o međusobnoj saradnji sa Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH, koji je prvi ovakvog tipa, a koji treba da doprinese stvaranju boljih poslovnih prilika za sve privredne subjekte sa područja općine Tešanj. Ostvarili su još mnogo, značajnih rezultata, i svakim danom teže da svojim članicama i svim privrednim subjektima na području općine Tešanj obezbijede što povoljnije uslove poslovanja i privređivanja. Današnjoj sjednici je prisustvovalo 75 predstavnika firmi članica.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Raport razotkriva: Glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Dobio godinu zatvora koju je otkupio

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je...

Doboj Jug među najrazvijenijim općinama u FBiH

Najrazvijenija općina u Federaciji BiH je Centar Sarajevo, a najnerazvijenija...

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...